Nákupní košík je prázdný.

0 položek
Celkem:
0,00 Kč
Vstoupit
0 položek (0,00 Kč)
 
 
0,00 Kč (0 položek) vstoupit do košíku
Novinky
chilli čmaja

Naši chilli čmaju si zamilují ti, kteří mají rádi opravdu pálivé omáčky. Chilli čmaja je vyráběna z větší části kečupu, do kterého je přidána směs čerstvé zeleniny, koření, bylinek a směs...

více
Kolekce 7 Pot chilli

V této velké kolekci chilli semen najdete 11 druhů 7 Pot chilli, balené po pěti kusech. Kolekce je tedy určená pro pěstitele krásných rostlin, voňavých a pálivých plodů chilli. Tato kolekce...

více
Novinky a akce e-mailem
Chcete od nás dostávat novinky přímo na svůj e-mail?

Ostré chutney z dýně

Přidáno: 30.09.2015

Dýňové čatní je vynikají doplněk především k masu, ale díky své chuti má prakticky univerzální použití. Skládá se téměř výhradně z podzimních surovin.

Suroviny

2 lžičky hořčičného semínka
1 kg dýně
1 lžíce soli
1 červená paprika
1 lžička mletého zázvoru
1 chilli paprička
2 lžičky červeného pepře
2 větší cibule
2 lžíce Korunního cukru třtinového krystalu Demerara
1 lžička černého pepře
4 lžíce octa
4 kyselá jablka

Postup

Dýni rozkrojíme, zbavíme semen, vláken a pokrájíme na proužky. Odřízneme slupku a nakrájíme na kostičky. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je na dílky. Dýni s jablky dáme do hrnce spolu s jemně pokrájenou chilli paprikou, červenou paprikou a cibulí. Přidáme koření, Korunní cukr třtinový Demerara, sůl, ocet a důkladně promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 25 minut, do změknutí dýně. Občas podlijeme vodou. Horké chutney rozdělíme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C. Skladujeme na tmavém a chladném místě.


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář

Novinky
 Brown Bhutlah
99,- Kč (3,96 EUR)
 Chilli náhrdelník pryž
105,- Kč (4,20 EUR)
 7 Pot Burgundy Yellow
95,- Kč (3,80 EUR)
 Dárkový balíček 5
359,- Kč (14,36 EUR) 433,- Kč
 Chilli čmaja
89,- Kč (3,56 EUR)