Ostré chutney z dýně

Přidáno: 30.09.2015

Dýňové čatní je vynikají doplněk především k masu, ale díky své chuti má prakticky univerzální použití. Skládá se téměř výhradně z podzimních surovin.

Suroviny

2 lžičky hořčičného semínka
1 kg dýně
1 lžíce soli
1 červená paprika
1 lžička mletého zázvoru
1 chilli paprička
2 lžičky červeného pepře
2 větší cibule
2 lžíce Korunního cukru třtinového krystalu Demerara
1 lžička černého pepře
4 lžíce octa
4 kyselá jablka

Postup

Dýni rozkrojíme, zbavíme semen, vláken a pokrájíme na proužky. Odřízneme slupku a nakrájíme na kostičky. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je na dílky. Dýni s jablky dáme do hrnce spolu s jemně pokrájenou chilli paprikou, červenou paprikou a cibulí. Přidáme koření, Korunní cukr třtinový Demerara, sůl, ocet a důkladně promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 25 minut, do změknutí dýně. Občas podlijeme vodou. Horké chutney rozdělíme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C. Skladujeme na tmavém a chladném místě.


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář