Habanas

Přidáno: 12.05.2015

Chilli omáčka na dochucování orientálních jídel, ale též netradiční omáčka na pečení a grilování

 

Příprava: cca 80 min.

Suroviny

5 - 10 ks červených papriček Habanero

2 ks čerstvých rajčat                          

3 velké stroužky česneku

1 velká cibule

4 kolečka zavařeného ananasu

kuchyňská sůl

30 ml bílého vinného octa

cukr

vegeta

bílé víno

olivový olej

 

Postup:

  1. Cibuli najemno nakrájíme a společně s rozetřeným česnekem krátce podusíme na olivovém oleji. Přidáme k tomu najemno nakrájené oloupané rajčata, papričky Habanero, ananas, trochu bílého vína, vegetu a sůl s cukrem na dochucení. Směs má být po dochucení sice pálivá, avšak zároveň sladko-exotická. Správně dochucenou ji necháme vařit cca 45 - 60 minut.
  2. Pokud je omáčka příliš hustá, je vhodné ji naředit vodou, resp. šťávou z ananasového kompotu, anebo vínem.
  3. Na závěr celou směs jemně rozmixujeme pomocí ponorného mixéru, přidáme ocet a necháme krátce povařit cca 2 - 4 minuty.
  4. Hotovou směs ještě vřelou přelejeme do sklenic a po vychladnutí umístíme do ledničky, případně zavaříme.

Zpět na seznam článků