Zmrzlina s chilli

Přidáno: 12.05.2015

Suroviny

kokosová zmrzlina nebo plechovka kokosového mléka 400 ml
cukr krupice 125 g
červené chilli papričky, zbavené semínek a nasekané 2 ks (dle chuti)
limetková šťáva 50 ml
citronová tráva, podélně rozříznutá a rozdrcená asi 10 cm
double cream 150 ml
balení chlazeného vanilkového krému 500 ml

Postup

  1. Do hrnce nalijte kokosovou smetanu nebo mléko a přiveďte do varu. Sundejte z plotny, vmíchejte cukr, dokud se úplně nerozpustí. Přidejte nasekané chilli papričky, limetkovou šťávu a citronovou trávu a nechte stát, dokud směs úplně nevychladne.
  2. Ze směsi vyndejte citronovou trávu a vmíchejte double cream a vanilkový krém. Směs nalijte do nádoby na zamražení a dejte zmrazit, občas promíchejte, aby se rozbily větší krystaly ledu. Nebo dejte směs do zmrzlinového strojku a když bude úplně zmrzlá, přendejte ji do vhodné nádoby a uskladněte v mrazáku.
  3. Zmrzlinu vyndejte asi 10–15 minut před podáváním, aby trochu změkla a lépe se nabírala.

Zpět na seznam článků